In ziua de azi, multe case moderne au Jaluzele verticale.

Aceste jaluzele verticale s-au dovedit ideale atat pentru acoperirea ferestrelor mici sau mari cat si a uşilor de balcon.

[huge_it_slider id=”4″]

Aceste jaluzele verticale pot fi achiziţionate de la firme specializate şi pot fi alese într-o gamă variată de culori şi modele pentru a se potrivi oricărei case sau birou. Longevitatea jaluzelor verticale poate fi sporită prin folosirea şi curaţarea corectă a acestora. Trebuie sa stiţi ca aceste jaluzele verticale au lamelele făcute din diverse materiale cum sunt:  vinil, material textil, sau metal.

 

Jaluzelele sunt compuse din 2 componente, garnisa si benzile textile.

Garnisa jaluzelelor este din aluminiu avand in interiorul sau carucioarele alergatoare (vezi detalii) de care se agata benzile textile.

Benzile jaluzelelor sunt confectionate din material textil, avand in partea superioara un umeras pentru agatare de caruciorul garnisei; in partea inferioara un buzunar in care se introduce greutatea de lamela care o tine intinsa perfect vertical si lantul de conectare intre benzi.

 

Fixarea garnisei jaluzelelor se poate face:

  • Din tavan prin intermediul clemelor de clipsare a garnisei, care permit demontarea usoara prin declipsare in cazul in care doriti sa o inlaturati.
  • Din perete prin intermediul consolelor reglabile de culoarea garnisei. Reglajul consolei permite distantarea de perete a garnisei intre 8 si 15 cm.
  • IN glaful geamului, pentru cazul in care e posibil acest lucru si deschiderea geamului nu este obturata de jaluzea

 

Operarea acestor jaluzele verticale de mari dimensiuni este foarte simplă. Ele pot fi deschise şi închise prin utilizarea cablului de tragere care se află pe una din părţile laterale ale jaluzelelor. În acelaşi loc se poate gasi cel de-al doilea cablu, de obicei cu bile, care se foloseşte la rasucirea jaluzelelor.

JALUZELE ORIZONTALE

 

[huge_it_slider id=”1″]
Δ Jaluzele orizontale din aluminiu , ramanan tot timpul o constanta in domeniul decoratiunilor interioare.
Probabil pentru ca sunt usor de intretinut, practice si estetice.

 

Jaluzelele orizontale din aluminiu, sunt foarte rezistente si flexibile. Ele se gasesc intr-o mare varietate de culori, si se aleg in functie de culorile predominante in designul interior al incaperii. Sunt potrivite mai ales pentru amenajarea birourilor si holurilor..

Dimensiunile jaluzelelor variaza, in functie de dimensiunile ferestrelor sau de nevoile clientilor. Lamelele sunt, la randul lor, de dimensiuni diferite. Avantajul acestor jaluzele este ca se pot monta pe orice tip de ferestre termopan.

Sistemul de manevrare este, in general, manual, dar exista si variante automatizate, prin actionare electrica a jaluzelelor, prevazute cu un sistem de comanda cu intrerupator sau prin telecomanda.

Jaluzele orizontale au un sistem de rotire a lamelelor in plan orizontal, prin care se lasa sa patrunda mai multa sau mai putina lumina in incapere.

Sunt prevazute si cu un sistem care permite ridicarea jaluzelelor pana la nivelul dorit. Cat despre decoratiunile interioare, putem folosi jaluzelele orizontale fie singure, fie vom completa decorarea ferestrei cu perdele asortate.

[EasyGallery id=’jaluzeleverticale/orizontale’] [EasyGallery id=’jaluzeleverticale/orizontale2′][EasyGallery id=’jaluzeleverticale/orizontale3′]